Şase tineri interpreţi şi o trupă intră în gala finală

Şase tineri interpreţi şi o trupă intră în gala finală a Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

Alba Iulia susţine „Ziua de Mâine” a folkului românesc

Şase tineri interpreţi şi o trupă vor intra, duminică seara, în gala finală a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. În aceste zile Alba Iulia a demonstrat că susţine puternic „Ziua de Mâine” – noua generaţie de tineri care vor să ducă mai departe povestea folkului românesc. Şi…„Ziua de Mâine” se anunţă bună atât datorită calităţilor artistice ale tinerilor care vor să îşi croiască o carieră în folk dar şi datorită publicului care în aceste zile a demonstrat că simte, gustă şi trăieşte „poezia cântată”, aşa cum mai este denumită muzica folk.

Şase tineri interpreţi şi o trupă vor intra, duminică seara, în gala finală a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Juriul festivalului a ales, în urma celor două zile de concurs, concurenţii care vor intra în gala finală, fiecare dintre aceştia urmând a primi unul dintre premiile oferite la ediţia din acest an a festivalului. Câştigătorul ediţiei a XI-a a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” va fi anunţat, duminică seara, de la ora 18,00 în cadrul Galei Laureaţilor. Seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.

Astfel, în ordine alfabetică, finaliştii sunt:

Iulia Bădulescu – Piteşti, judeţul Argeş

Piese: Povestea Pantofilor (compoziţie proprie), Joi (compoziţie proprie)

Ana Maria Dumitru – Bucureşti

Piese: Piaţa (muzica – Ana Maria Dumitru, versuri – Jan Lulu Stern), Sonet (muzica- Ana Maria Dumitru, versuri-Mihai Eminescu)

Şerban Florin Goşa – Alba Iulia

Piese: Rapsodii de vară (muzica – Șerban Goşa, versuri-George Topârceanu), La ţară în ţara mea (muzica – Șerban Goşa, versuri – Șerban Goşa)

Cristian Mihai – Tulcea

Piese: De sărbători (muzica – Cristian Mihai, versuri – Dinu Olăraşu), Tărâmul Auriu (muzic a- Cristian Mihai, versuri – Cristian Mihai)

Paul Adrian Tihan – Fălticeni

Piese: Poiana albastră (muzică-Paul Adrian Tihan, versuri – Ovidiu Mihăilescu), Kamadeva (muzică-Paul Adrian Tihan, versuri – Mihai Eminescu)

Vlad Ştefan Tivodar – Bucureşti

Piese: Hai (muzica – Ştefan Tivodar, versuri – Ştefan Tivodar), Aş vrea (muzica – Ştefan Tivodar, versuri – Ştefan Tivodar)

Trupa „Băieţii de vis-a-vis”- Alba Iulia

Piese: Ce simplu mi-ar fi (muzică – Snooker 6767, versuri, Adrian Păunescu), Români prin Europa (muzică – Snooker 6767, versuri, Adrian Păunescu)

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a continuat, sâmbătă seara, cu un regal de muzică bună oferită celor câteva sute de spectatori de Silvan Stâncel, Dan Vană, Florin Săsărman &Alexandru Filip, Cristian Buică, Poesis şi Vasile Şeicaru. Ropote de aplauze, bis-uri şi mai ales muzică şi poezie pentru suflet au fost ingredientele celei de-a doua seri a „Zilei de Mâine”, festivalul despre care corifeii muzicii folk spun că este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din România.

Ziua de duminică, 22 noiembrie, este la fel de plină în evenimente, iar programul a debutat la ora 11,00 cu o „Cafea cu folk” în sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. În cadrul întâlnirii a fost prezentat albumul „Lasă tot” şi cartea „Raiul lupilor îngeri”, autor Adrian Sărmăşan. Artistul a povestit tinerilor cum a renunţat la o carieră în Armată, apoi cum „a lăsat tot” ce construise în afaceri pentru a se dedica pasiunii sale artistice – muzica folk.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat si de filme porno online, de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este format din: Marian Pop (cantautor), Iuliana Preda (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Flavius Despod (profesor de muzică, director Radio Folk Star Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Aurel Maricelica (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului este Flavian Octav – redactor la Radio 94 live România.

FOTOGRAFII DIN CADRUL FESTIVALULUI PUTEŢI DESCĂRCA DE PE LINKUL

Mai multe detalii despre Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” puteţi afla accesând site-ul festivalului www.folkalba.ro sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/ziua12demaine/ !

Pentru detalii suplimentare:

prof. Andreea Slavescu

Directorul Centrului de Cultura “Augustin Bena” Alba

Tel: 0711/513846 / email: [email protected]